Litt om Ravda

Området Ravda, Nessebar, Sunny Beach er et sammenhengende turisteldorado, hvor Ravda er plassert i det roligste området.

I Ravda finner man et stort antall restauranter, puber og barer. Det er også dagligvare-, kles-, souvenir-, frukt- og grønnsaksbutikker, internettkafeer, apotek, taxiholdeplass, legesenter og postkontor. I landsbyen står også et tivoli og ca 1 km fra byen ligger ett av de flotteste badeanleggene langs svartehavskysten. Et eldorado for barn og barnslige i alle aldre.

Bademuligheter

Ravda har en førsteklasses, barnevennlig sandstrand med et stort utvalg av spisesteder å velge mellom. Stranden er stort sett sammenhengende hele veien fra Ravda til Nessebar og Sunny Beach. Alle våre leiligheter har også tilgang til svømmebasseng med solstoler og parasoller. Det er etablert en bar ved poolen.

Er du naturist, spaserer du nordover langs strandpromenaden i ca 15 minutter, og du kommer rett på.

Spørsmål eller Booking? Kontakt oss!

Spisesteder

Fra Nessebar og sørover mot Ravda har byggingen av hoteller og leilighetskomplekser vært enorm de senere år. Men selve Ravda sentrum er lite preget av denne utviklingen. Det betyr at du finner flere restauranter her som er bulgarernes favorittsteder, og som serverer et rikt utvalg av bulgarsk mat. Flere av dem har levende musikk om kveldene.

Går du i stedet nordover, blir det flere og flere restauranter jo nærmere du kommer Nessebar. Og i denne gamle byen er det et fantastisk tilbud.

Turer/promenade

Er du av den litt spreke typen, er det fint å gå langs strendene mot Nessebar. Det tar en snau time å gå dit, og underveis passerer du en rekke ”vannhull” i hoteller og restauranter, og den ene badestranden avløser den andre.

Nessebar, som ligger 4-5 km fra leiligheten står på UNESCOs verdensarvliste og er en turistmagnet.

Fest og moro

Et par kilometer nord for Nessebar ligger Sunny Beach, som er til forveksling lik feriesteder på spanskekysten. Heftig musikk på hvert hjørne. Det er stedet for de som ikke vil sove bort sommernatta. Nordmenn gjør seg sterkt gjeldende, og flere puber overfører norske fotballkamper direkte hver helg. Drosje er billig i Bulgaria, og hvis du leier leilighet gjennom oss, har vi faste drosjeavtaler som sørger for at du ikke betaler for mye. De kommer til og med å hente deg. Det er en bussholdeplass like ved leiligheten, og bussen tar deg rett til Nessebar og Sunny Beach.

Penger/minibank

Cash er nødvendig i Bulgaria, for kredittkort er ennå ikke vanlig på restauranter og mange andre steder. På det digre IFA-hotellet ca 1,5 km nord for leilighetene (langs lokalveien til Nessebar) ligger nærmeste minibank.

Avstander

Ravda på kartet

Svartehavet og Bulgaria

Bulgaria er Europas billigste land å feriere i. Dagbladet slår i artikkelen Ferieparadiset Bulgaria fast at Bulgaria er det hotteste reisemålet dersom lommeboka er slunken!

Men dette er slett ikke den enste grunnen til at turismen har økt voldsomt de siste årene. Det skyldes også at landet og Svartehavet er svært vakkert. Bulgaria er karakterisert som Øst Europas hage. Vi påstår at du ikke noen andre steder får mer smakfulle grønnsaker og frukt!

Bulgaria ble medlem av NATO i 2004 og EU i 2007. Dette har skutt fart i investeringene langs svartehavskysten, skjønt utbyggingstakten har vært enorm i mange år.

Spørsmål eller Booking? Kontakt oss!

Beliggenhet

Bulgaria ligger på balkanhalvøya i Sør Europa og grenser sørover mot Tyrkia og Hellas. Fly går direkte fra de fleste flyplassene i Norge og det tar ca. 3 timer. De fleste charterselskaper og Norwegian flyr direkte flere ganger i uken.

Turisme

Som et av Europas eldste land har Bulgaria mye kultur og historie. Bulgaria er bl. a. kjent for musikk, arkitektur og vindyrking. I tillegg innbyr Svartehavet til lange dager ved stranden, der Sunny Beach er mest kjent med en 6 km. lang sandstrand. Bulgaria er et land som er lite kjent blant nordmenn flest. Landet er rent og fint og har høy kvalitet på mat, drikke, klær, gull etc. Bulgarere er et høflig og imøtekommende folkeslag, der de unge snakker flytende engelsk og de eldre snakker tysk og fransk.

Landskap og klima

Bulgaria har en meget variert natur. Man finner alt fra snøkledde fjell, dype daler, store sletter med vinranker til de finkornede sandstrendene langs Svartehavet. Bulgaria har et mildt kontinentalt klima med fire årstider. Sommeren er lang og vinteren kort. Bulgaria er et av landene i Europa med flest regnfrie dager.

Denne tabell viser gjennomsnittstemperaturer per måned i grader celsius.

jan feb mar apr mai jun jul aug sep okt nov dec
dag 9 7 11 18 22 25 28 27 24 22 18 9
natt 0 -2 2 7 12 16 18 17 15 14 10 0

Kostnadsnivå/Priseksempler

Myntenhet er Leva (1 BGL=100 Stutinki). 1 BGL = ca. 4 NOK (sjekk oanda for oppdaterte valutakurs).

I følge VG er Bulgaria det suverent billigste charterreisemålet i Europa. I følge VG sin oversikt er f.eks. Spania 64% dyrere enn Bulgaria. Vår erfaring er at forskjellen er enda større!

På restaurant kan 4 personer spise og drikke for under 100 kroner. 0,5 liter øl koster ca. 5 kroner. Klær koster en brøkdel av norske priser. Gjelder både ekte og "fake" klær. Taxi 1 mil koster ca. 40 kroner.

Reise til Svartehavet

I takt med økt turisttrafikk, tilbyr stadig flere selskaper direkte reiser til Svartehavet. Direktefly går fra Gardermoen, Bergen, Ålesund og Trondheim. Reisetiden fra Norge er ca tre timer. Fra flyplassen i Bourgas er det ca 30 km/20 min til leilighetene i Ravda (mot nord), og ca 35 km/25min til Sozopol (mot sør).

En rekke flyselskaper har direkteflygninger til Burgas. Alternativ flyplass er Varna, som ligger ca. 1,5 times kjøring unna (nordover).

Flyselskaper

Charterselskaper

Du kan ofte bestille bare flybillett hos charterselskaper.

Spørsmål eller Booking? Kontakt oss!

Bilder fra Ravda og område rundt

Bassenget

Nessebar

Badeland

Spørsmål eller Booking? Kontakt oss!